keskiviikkona, tammikuuta 06, 2010

Missä aktiiviset kävijät?

Houkuttelinkin jo ihmiset vastaamaan pienehköön kyselyyni ht.netissä; MISSÄ ON KÄVIJÄT? Kun vuonna 2008 laitoin pystyyn Ratsastuskoulu Susikallion, kävijöitä, niin tuntiratsastajia kuin hoitajiakin, riitti pilvin pimein. Liekö tänäpäivänä tärkeämpää oman navan kaivelu, eikä muiden toimintaan osallistumiseen riitä aikaa - tahi kiinnostusta. Susikallio ei liene ainoa talli, jonka tuntilaiset ovat kaikonneet; vietin viimeyön käyden läpi jokaisen virtuaalisen ratsastuskoulun, jonka hyppysiini sain. Tulokseksi tuli, että vain noin kahdessa-kolmessa kävi kohtuullisen aktiivisesti ihmisiä. Mihin tämä maailma on oikein matkalla?

Myönnän, etten itsekään tällä hetkellä käy millään tallilla kuin aktiivivierailijana, mutta olen kyllä valmis ottamaan hoitohevosen tai käymään tunneilla heti kun riittävän motivoiva ja mielenkiintoinen talli pompahtaa vastaan. Sillä hoitaminen ei oikeasti vie niin paljon aikaa, etteikö yhtä-kahta tarinaa ehtisi kuukaudessa kirjoittaa. Se aika, joka yhden tarinan kirjoittamiseen menee, on häviävän pieni osa kaikkea sitä aikaa jonka virtuaalitallien parissa vietät. Ja kuinka paljon vie aikaa osallistua vaikkapa nimilistaan tunnille? Kaksi minuuttia. Huh huh, jos tuota aikaa ei voi antaa, on oltava aika pirun tiukka aikataulu! Entäpä tarinatunti? Noin kymmenisen minuuttia.

Ehkäpä vika löytyykin itse talleista? Noh, voinpahan puhtaalla omalla tunnolla sanoa, että Susikallion remontoimiseen, paranteluun ja kävijöille selkeämmäksi ja mukavammaksi paikaksi muokkaamiseen on käytetty tunteja, päiviä, viikkoja - kohta kaksi vuotta.

Löytyisiköhän juuri sinulta pari minuuttia aikaa?

3 kommenttia:

 1. Minä harkitsin joskus ihan vakavissani ottavani Rifiutista itselleni hoitohevosen, kun Rifiutin hevoset olivat niin kivoja. Jotenkin se sitten vain jäi, mutta muistuipa mieleen nyt kun tämän tekstin luin. Niin että osaisitko suositella jotain Rifiutin hevosista, kun omat toiveeni ovat nämä:
  - sukupuolella ei väliä
  - aikuinen
  - kiltti tai ainakin melko kiltti luonteeltaan
  - ei kisahevonen tai vain satunnaisessa kisakäytössä
  - mahdollisuus ratsastella itse ainakin silloin tällöin: helppoa koulua, pieniä esteitä ja maastoilua
  - hyvä luonnekuvaus

  Rifiutissa on niin paljon hienoja hevosia, etten oikein osaa valita niistä ketään.
  Ja sitten: miten hoitaminen käytännössä tapahtuu? Voisinko mahdollisesti luoda esimerkiksi oman hoitoblogin, jonka linkittäisit hoitohevosen sivuille ja jonne voisit halutessasi kommentoida? Vai ehkä jokin vieraskirjatyyppinen ratkaisu vai lähettelisinkö hoitokertomuksia sähköpostitse ja sinä lisäisit ne jonnekin näkyville vai miten?

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että edes joku on vielä kiinnostunut hoitamisesta! Ehkäpä parhaiten sopisi tuo blogiajatus, sillä mailin kautta säheltäminen voisi mennä liian vaikeaksi.

  Tässä pari ehdokasta:
  o. Nazadni DRO
  o. PKT Al Sha'ar
  o. Waheed Bourkan
  o. Darkness's Wicked Ice
  t. Breakway's Narya

  Mikään ei ole kilpailukäytössä, lähinnä siitoshevosia/"pullaponeja" kaikki.

  - Viona

  VastaaPoista
 3. Itse ainakin olen todella kiinnostunut, varsinkin hoitamisesta. Tällä hetkellä kolme hoitohevosta, kaikki Jolenessa. Olen vain hyvin tarkka hoitohevosen suhteen, luonteen pitää olla ihan just, eikä melkeen. Ja mitä pitempi, sitä parempi.. Eli kiinnostusta löytyy, mutta olen vain nirso. Tosin kolme jo hoidettavana, se riittää.<3

  VastaaPoista