tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Virtuaailmaailman realistiset ratsastustaidot

Mietin yhä edelleen, miksei nykyihmiset viitsi/jaksa/halua osallistua virtuaalisille ratsastustunneille. Meillä Susikalliossa tunnit ja kurssit suorastaan huutavat tyhjyyttään. Kuten jo edellisessä kirjoituksessa sanoin, alkuaikoina tuntilaisia kyllä riitti ihan perus koulu- ja estetunneille riittävästi, eli neljästä peräti kahteentoista. Ja tunneille osallistuttiin tallin hevosilla, joskus ehkä jollekin omalla. Mutta nykyään on pakko laittaa kutsuun, että voi halutessaan osallistua omalla hevosella, sillä muuten ei kukaan osallistu tunnille. Miksi?

Mietitäänpä miten on asian laita oikeassa elämässä. Jos halajaa alkaa ratsastaa, ensimmäinen mahdollinen vaihtoehto on kipittää tuota pikaa lähimpään ratsastuskouluun. Alkeiskurssi, jatkotunteja, estetunteja... Kunnes lopulta ehkä kilpakentille asti. Mutta vain ehkä.

Mutta virtuaalimaailmassakun ei tarvitse oikeasti osata ratsastaa, voi heti alkajaisiksi hankkia GP-tason seinähullun koulupuokin, joka hyppää yli 2metrin esteitä tuosta vaan. Ja ainiin, tietty sama ratsastaja, vaikka pituutta pitääkin löytyä jotta voi puokkia kunnolla ratsastaa, menee ihan sujuvasti GP'tä ja niitä parinmetrin esteitä ravi-laukka-kenttä-shetullaan. Ja toisinaan tallin etusivulla kehutaan kuinka realistinen talli ollaan. No siitä voi olla montaa mieltä.

Miksi siis tarvitsisi osallistua virtuaaliselle ratsastustunnille? Sehän on ihan turhaa ajanhukkaa. Paitsi jos haluaa kehittyä kirjoittajana, saada palautetta paitsi kirjoituksestaan, myös ehkäpä jopa todellisuutta hipovista ratsastustaidoistaan, sillä aika usein kirjoittaa kuten oikeasti ratsastaisi. Tunnit ovat myös hyvä tapa tutustua muihin virtuaalimaailmassa pörrääviin ihmisiin, itse ainakin olen saanut muutamankin hyvän ystävän juuri tuntien kautta! Ja pakkohan siinä on pikkuhiljaa toisiin tutustua, jos käy samalla vakitunnilla viikosta toiseen. Tunneilla käyminen voi myös kehittää lukutaitoa (joutuu lukemaan uuden ponin luonnekuvauksen), sekä pitää mielikuvituksen virkeänä (joutuu keksimään tarinan siitä, miten tunti meni).

Ja aikaa tarinatunnille osallistumiseen menee 5-15minuuttia, riippuu kuinka pitkän tarinan haluaa kirjoittaa. Nimilistaantunnille korkeintaan 2 - pitää lähettää vain oma nimensä kutsun sivulle! NL-tunnista tosin tuskin saa irti yhtä paljoa kuin serkustaan tarinatunnista.

Mutta jos tosissaan haluaa saada irti mahdollisimman paljon virtuaalitalleilusta, suosittelen lämpimästi kursseille osallistumista. Ainakin meillä Susikalliossa miltei jokainen kurssi toimii niin, että osallistuttuasi sinulle lähetetään mailitse tietopaketti ja muutama kysymys, joihin on aikaa vastata kuukausi. Kysymykset ovat tietty tarinamuotoisia, eli kerrot vastauksesi tarinan muodossa. Ja mahdollisimman helppoja, sillä kursseille saattaa osallistua aivan hevosista tietämättömätkin.

Luulisi, että jokaisella on oikeasti aikaa ja viitsimystä sen verran, että kirjoittaa pari tarinaa? No, myönnän kyllä, että virtuaalimaailmassa ei oikeastaan ole minkään tason tarvetta osallistua tunneille. Toisaalta, ei kai mihinkään virtuaalimaailmaan liittyvään olekaan tarvetta? Tietääkseni koko puuha perustuu täysin haluihin ja kiinnostuksiin, tietenkin myös omien kaukaisten unelmien täyttämiseen.

Tulihan purkauduttua. Ja tulkaa nyt edes ihmeessä kertomaan, miksette raahaudu tunneille?
Tai sitten tämä virtuaalimaailman "ala" on kuolemassa sukupuuttoon.

Voi meitä ratsastuskoulujen pitäjiä.

6 kommenttia:

 1. innostuin jo, että voi kun kiva, pitäiskö käydä pitkästä aikaa tunnilla... mutta en löytänyt mistään miten ilmottaudutaan, oli vaan pitkästi selitetty kaikkia tasoja ja pisteitä ja kiemuroita... ihan toimiva systeemi varmasti, mutta hankala aloittaa :(

  VastaaPoista
 2. Voi että, pahoittelen kovasti! Kyllä se osallistumisohje pitäisi löytyä jokaisen tunnin omasta kutsusta, mutta pitääkin lisätä vielä tuntisivulle.

  Tässä kuitenkin tiivistettynä:
  valitse foorumilla ratsastustunnit-osiosta haluamasi tunnin kutsu. Klikkaa sitten tunnin kutsun sivulla "reply"-nappia, joka löytyy sinisestä palkista. Kirjoita tekstikenttään nimimerkkisi ja mahdollinen ratsutoiveesi. Etenkin ekalla ratsastuskerralla on hyvä kirjoitella myös ratsastustaidoistaan ja kokemuksestaan hevosten parissa. Kun olet valmis, klikkaa "post reply". Näin olet mukana tunnilla! (:

  Toivottasti selkeytti, ja kiva jos vielä sinua nähdään Susikalliossa! <:

  VastaaPoista
 3. Hmm, mielestäni se on kyllä totta, että ratsastustunneilla voisi oppia jotain irl-elämässäkin.
  Omakohtaisena kokemuksena, aloitin ratsastamisen aika myöhään, mutta aloitin virtuaalihommat n. 3 vuotta ennemmin kun aloitin ratsastamisen. Aluksi oli hankala kirjoittaa hoitokertomuksia, mutta kahmittuani kirjastossa hevosoppaita ja ratsastuksen alkeita sisältäviä kirjoja, alkoi tulla sisältöä tarinoihin. Luulin aluksi, että koska ohjeet kuulostavat niin pikkutarkoilta, että hevostelu olisi oikeassa elämässä vaikeaa. Toisaalta tiesin kaikki perusjutut teoriassa, mutta en käytännössä. Kun sitten menin ensimmäiselle ratsastustunnille, alkoi minun teorioistani tulla ihan veden pitäviä juttuja. :) Mielestäni virtuaalimaailma opetti minua jonkin verran hevostelussa, ja opettaa kokoajan uutta. :) Siinä mielessä virtuaalimenoissa on jotain hyötyäkin, varsinkin näinä päivinä, kun yritetään tehdä kaikki mahdollisimman realistiseksi.

  VastaaPoista
 4. Hehe, pieni into syttyi. Tosiaan voisi osallistua tunnille, vaikka edes sen kerran kokeilisi. Taidankin mennä heti pälyilemään tuntilistaa :)

  VastaaPoista
 5. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi, jos Susikallion tuntitarjonta vaikuttaa mielenkiintoiselta (: Ja ainahan voi ehdottaa vaikkapa irtotunnin aihetta!

  VastaaPoista
 6. Mie käyn virtuaalisilla ratsastunneilla Heleässä ja olenpa siellä edistynyt ratsastaja -tasolla. :)

  VastaaPoista