tiistaina, elokuuta 18, 2009

Ensimmäinen kasvatti!

SVZ'n ensimmäinen kasvatti näki päivänvalon tänä iltana sateen ropistessa tallin kattoon ja raidoittaessa ikkunat. Fabi-tamma oli jo aamusella osoittanut pieniä merkkejä lähestyvästä h-hetkestä, iltaan mennessä oli pikkuruinen tammavarsa putkahtanut maailmaan. Ensisynnyttäjämme oli selviytynyt koko urakasta täysin ilman apuja! Pikkutyttö ristittiin Suicide Fobia SVZ'ksi - Fobia-nimi mamman mukaan. Isänä tälle urhealle pikkuisella toimii Laban II, komea raudikko ori Susikalliosta.

Vaan eipä joudu Sussu kauaa yksinään oleskelemaan, sillä jo muutaman päivän perästä on laskettu aika kolmella muulla tammallamme. Rotuvalikoima ei järin mahtava ole, puoliveristen parissa pysytellään tämän nelikon kesken.

Tanskalaista puoliveristä edustaa 21.päivä syntyvä Tiziya SVZ, jonka isä, Sargon V, on huomattavasti kisannut villejä, niin koulun kuin esteidenkin saralla. Tämän oriin kilpailukalenteri totisesti todistaa, etteivät villit kisat ole kuolleet sukupuuttoon! Tiziyan emä, Trigona DK, taasen on hätkähdyttävän komea tuontitamma Tanskanmaalta.

Oldenburgilaista linjaa sen sijaan jatkaa päivää aiemmin syntyvä ori Wibrudz SVZ. Tämän herran suku on vähintään yhtä kiehtova kuin Tiziyankin; vaikkei polvia löydy kuin yksi, voisi sukua luonnehtia ihailtavaksi: juuri sopivasti jaoksittomista kisamenestystä keränneet vanhemmat. Wibrudzin vanhemmat ovat sykähdyttävän kauniita yksilöitä, joilta varmasti voi odottaa periytyvän ellei miellyttävä luonne niin ainakin sopusuhtainen rakenne.

Siinä missä oldenburgeja ja tanskalaisia, mahtuupa joukkoon kirjavaan vielä toinen brandenburg - nimittäin Wibrudzin kanssa samana päivänä syntyvä pikkumies Balzer SVZ. Tämän otuksen isäksi valittiin sopivaa oria etsittäessä hurjia koululuokkia taitava Baldewin C - mukavan vähän kilpaillut ori, joskin jopa kahdesti ensimmäiseksi sijoittunut! Varsan emä puolestaan on häikäsevän paljon (suorastaan hämmästyttää miten onkin noin monta kisaa tamman kalenteriin päässyt kertymään!), joskaan ei kovin kummoisesti menestynyt tamma Little Wood-Music. Wonnie on ehdottomasti yksi tallimme kauneimpia tammoja; voisikin kuvitella periytyvän upean ulkomuodon myös tälle varsalle.

Tiziya ja Wibrudz odottelevat tarjouksia uusista, ennen kaikkea huolehtivaisista kodeista! (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti