tiistaina, elokuuta 25, 2009

Sukututkimuksia

.. eli mitä kaikkia ihanuuksia Rifiuti sisälleen piileekään...

Muutamille viimeisille elokuun varsoille sivuja tehdessäni kiinnitin huomioni eräänkin kasvatin sukuun: peräti neljästä kuuten, paikoitellen taisi olla jopa seitsemän polvea puhtaita arabeja!
RIFA's Arktik Amoretto ox omaa varsin monipuolisen ja värikkään suvun, josta löytää niin menestyneempiä kuin "pullaponin" elämää viettäneitä, toinen toistaan upeampia eläimiä. Amoretton isä, Arctic Jericho on kaunis raudikko puolalaislinjaa edustava ori, jonka isä on upea KTK-III palkittu Farr Arktikaa, jonka palkintokaappia koristaa myös AHAC Legion of Supreme Honor +/ sekä huimat 38 sijoitusta westernissä (115p WRJ-rankingpistettä) . "Jerryn" lisäksi ei tällä upealla kimolla ole kuin neljä jälkeläistä. Menestys sen kuin jatkuu silmäillessä suvun seuraavaa tekijää - nimittäin Farr Arktikaan isää Adio. Joulukuussa 2004 syntynyt Adio kilpaili aikoinaan menestyksekkäästi westernissä, oriin menestyksestä kertoo monituiset tittelit, kuten VIR MVA Ch, KTK-III (66p), WRJ-III (53p), AHAC Legion of Merit Champion (++). Ulkomaista linjaa edystaa Adio'n isä, G Nazeer al Rayyan, jonka isä oli pudottaa silmät päästäni: voiko noin kaunista ollakaan kuin Ashhal Al Rayyan? Voi, nimittäin Arktik Amoretton isänisänisänisänisä Safir! Sivujensa perusteella on tämä ori elänyt 1998-2000!
Isänpuolen suvun tammoista mainittakoon Shaphara Al Ansfara, hätkähdyttävän kaunis raudikko. Aivan yhtä kaunis on tämän emä, Ansata Sharifa, kuvankaunis miltei valkea tamma, joka sekin eli vuosina 1999-2002, sivuista päätellen ulkomaalainen.
Belgian Reflectonin kasvatti, Farr Arktikaan emä, Justine's Wedding Picture, on sekin varsin näyttävä neitokainen. Todellisia nostalgisia tuulahduksia tuo Flower's Nandy, ties kuinka kaukana Amoretton isän emän puolella lymyilevä kimo neitonen.

Amoretton emä, Empire's Acier d'Amour, on ruunikko puolalaislinjaa edustava tamma, jonka suvun juuret juontuvat Tuuliharjan hevosiin - ja vielä pidemmälle. Aina hämmästyttävän kauniiseen Wall's Casanovaan (en tosiaan ihmettele miten ori on ansainnut Champion-arvonimen!). Vielä kauempaa löytyy nimi SFM Copper Classique, vuonna 2002 syntynyt kimo ori.

Harmi, että hevosten sivuja katoaa netistä.

1 kommentti:

  1. Mahtaisiko jossain vaiheessa kiinnostaa laajentaa arabisukuja vielä enemmänkin? Meillä nimittäin Ionicissa on aika tavalla eristäytynyttä tuo arabikasvatus, meillä on todella paljon omaa tuontia, mutta näitä sukulinjoja ei juuri ulkopuolella tunneta. Tietenkään näillä hevosilla ei ole mitään hienoja saavutuksia, kun emme kilpailuta niitä emmekä näyttelyissäkään käytä. Tilausvarsoja ainakin saa ja voimme ehdotella sopivia vanhempia, jos itsestäsi tuntuu siltä, että meillä on liikaa hevosia eikä jaksa kahlata läpi kaikkia.

    VastaaPoista